Shopping-WKND

Ingen weekendresa är komplett utan en rejäl shoppingrunda och massor av fynd i resväskan. Helsingborg bjuder på shopping för alla smaker och plånböcker. På Kullagatan och Stortorget hittar du många av de stora kedjorna. Letar du dig lite längre söderut hittar du spännande alternativa butiker. Och överallt i staden är det lätt att hitta restauranger eller mysiga små fik där du kan fylla på energireserven. Varsågod!

Shopping i centrum

Gamla stan har anor från medeltiden och är fylld av små mysiga gator och gränder att upptäcka. På Bruksgatan med sin unika atmosfär ligger udda butiker sida vid sida med små caféer och trendiga barer.
Kullagatansom mynnar ut på Stortorget är Sveriges äldsta gågata. För den shoppingsugna finns här allt från lokala butiker till stora modekedjor. Och vill du koppla av en stund är det alltid nära till ett café.
Drottninggatan är Helsingborgs stolta paradgata. De stora kulturattraktionerna ligger här, men också ett flertal antikvitetsbutiker och gallerier, jämte restauranger och trevliga barer.

Utforska utkanten

Lämna den traditionella shoppingen för en stund och bege dig till stadens södra delar som bjuder på alternativa, udda och trendiga butiker. På marknaden på Gustav Adolfs torg hittar du frukt och grönt, färgsprakande blommor samt färska kryddor och örter.

Shoppa inomhus

Väla centum kan stoltsera med titeln Sveriges största shoppingcentrum, vilket visar sig i det gigantiska utbudet. Här finns något för alla. Oavsett om du är sportfåne, modeslav eller teknikfreak.