Love-WKND

Är du här på kärlekssemester? Bra val! Helsingborg ligger precis intill Öresund och bjuder på underbara möjligheter till romantiska promenader med vackra vyer. Det finns också flera parker och trädgårdar där det är härligt att ta en picknick i skuggan av ett träd. För inomhusaktiviteter tycker vi att du ska besöka Dunkers kulturhus där finfina utställningar avlöser varandra. Nedan hittar du lite fler tips på utflyktsmål för det förälskade paret, som självklart också går att uppleva på egen hand. Älska Helsingborg!

Sundsutsikt och härliga parker i Slottshagsparken har nyförälskade helsingborgare strosat runt ända sedan början av förra seklet. Bara några trappsteg från gamla staden ligger denna vackra park med dammar, exotiska träd och en fantastisk utsikt över sundet. Sommartid är parken som gjord för en romantisk picknick. Vad kan väl vara mer romantiskt än att besöka en trolsk slottsträdgård? Sofiero slotts underbara park uppvisar både välordnade blomsterodlingar och vildvuxen natur. Ravinerna kring slottet har en av Europas finaste samlingar av rhododendron med över 400 arter.

Älskar du musik?

Håll utkik när sommarens konserter på Sofiero presenteras. Norra hamnen bjuder på stilren modern arkitektur och salta havsvindar med sin placering alldeles vid vattnet. Här finns det gott om restauranger, caféer och glasskiosker att stanna till vid. Landborgen är en unik geologisk formation som höjer sig mellan 20 och 40 meter över havet. En vandring längs denna Helsingborgs ryggrad” bjuder på hisnande vackra utsikter över staden och sundet.

Dunkers kulturhus erbjuder verkligen det mesta i kulturväg. Den vackra byggnaden precis intill havet innehåller, utöver 3000 kvadratmeter utställningsyta, en utsökt restaurang som serverar ekologisk mat tillagad av lokala råvaror. Njut av en romantisk lunch med hänförande sundsutsikt. Nyrenoverade Pålsjöbaden är det äldsta av Helsingborgs tre kallbadhus. Här kan du bada bastu året om. Blir du hungrig finns ett café som serverar enklare rätter och kalla och varma drycker. Sist i vattnet är en landkrabba!
En stilla promenad längs stranden när solen sjunker i horisonten är en värdig avslutning på en romantisk heldag. På Helsingborgs vackra strandpromenad finns såväl badbryggor och grönområden som fik och restauranger.