Smaka på Helsingborg

Det är ingen överdrift att påstå att du i Helsingborg hittar några av Sveriges bästa matupplevelser. Staden ligger mitt i Sveriges skafferi med havet och slätterna fulla av goda råvaror. Hela nio av stadens många restauranger är White Guide-listade. Restaurangutbudet är varierat både när det gäller maten och atmosfären. Från mysiga krypin kring krogtorget vid Mariakyrkan, till saltstänkta restauranger med underbar utsikt över sundet. Och när mörkret sjunker lever staden upp.

Utforska det breda ölutbudet på pubarna, boka en rundtur i ett av Sveriges bästa microbryggerier, njut av atmosfären, människorna och drinkarna på barerna eller hitta din favorit bland stadens nattklubbar. Utöver god mat från morgon till kväll har Helsingborg mängder av andra spännande smakupplevelser att bjuda på. Här har vi listat våra godaste godbitar. Bon apetit!

Kakaokalas

Den lilla chokladbutiken Chocolatte har ett mysigt café där du kan avnjuta mångfaldigt prisbelönt choklad tillsammans med en god kopp kaffe. De spännande och fantasifulla godsakerna tillverkas i den lilla, kanske till och med världens minsta, chokladfabrik bakom butiken.

Kaffekultur

Helsingborg har varit en stolt kaffestad ända sedan Carlos Zoéga startade sin verksamhet här 1886. Ett besök i Zoégas café och butik är som en tidsresa till början av förra seklet.

Sveriges bästa kaffe? På Koppi rostas och mals kaffebönorna för hand och tillreds till utsökta kaffedrinkar av prisbelönta baristor.

Svart som synden

Älskar du lakrits så är ett besök i Lakritsfabriken ett måste. Gå loss bland premiumlakrits gjord på de allra bästa råvarorna. Boka en provning på hemsidan så får du en intressant lektion i lakritshistoria samt smakprover ur sortimentet.

Ost och vin

Ostbutiken i Ålgränden är en riktig helsingborgsklassiker. Här hittar du såväl närproducerad ost från små lokala mejerier som utvalda sorter av de stora favoriterna. Med lite tur kan du pricka in en ost- och vinprovning, men boka i förväg på hemsidan, de är mycket populära.

För ölfantasten

Bryggeriet i Helsingborg har anor från mitten av 1800-talet. Om du bokar en visning får du en spännande vandring genom skånsk bryggerihistoria. Rundan avslutas med ölprovning uppe på bryggeriets mysiga vind!

Matmarknad

Besöker du Helsingborg på en lördag? Tur för dig, för då är det nämligen matmarknad i den vackra gamla industrilokalen Oxhallen i södra Helsingborg. Här finns massor av delikatesser från lokala producenter. Ät på plats eller köp hem!

Finsmakargatan

Det korta stråket av Bruksgatan mellan Möllegränden och Södra Kyrkogatan bjuder på flera läckra smakupplevelser. Här hittar du Lakritsboden, Bruksgatans ost och Pasticceria Cucco med sina fantastiska italienska bakverk.